Dygnet-runt linser – Använd dina linser i upp till 30 dygn i sträck. 

Dygnet-runt-linser

Dygnet-runt-linsen är en relativt ny linstyp, tillverkad i materialet silikonhydrogel. Linserna kallas därför även silikonlinser eller silikonhydrogellinser. Materialet gör det möjligt för linsen att släppa igenom långt mer syre till hornhinnan, i jämförelse med den traditionella linsen, vilket i sin tur gör det möjligt att använda linsen under upp till 30 dygn.Användaren

Dygnet-runt-linserna passar den användare som av naturen har torra ögon eller i princip dagligen vistas i torr miljö. Då skötseln av linserna är obefintlig ger linstypen användaren stor frihet. Dygnet-runt-linserna lämpar sig bäst för något erfarna linsbärare. De provas alltid noggrant ut under en period innan de används längre perioder. Hur länge linserna kan bäras innan de behöver bytas ut varierar beroende på linsbärarens individuella förutsättningar. Bärtiden varierar mellan 6 och upp till 30 dagar, linstypen har också betydelse för hur länge man kan bära dem.

Skötsel och hantering

Då materialet i dygnet-runt-linsen, silikonhydrogelet, släpper igenom stor mängd syre till ögat kan linserna användas under upp till 30 dygn, dag som natt. Under dessa veckor krävs således ingen som helst hantering av linserna, i form av förvaring i linsvätska eller rengöring.

Synfel

Dygnet-runt-linserna kan korrigera flertalet synfel. Linserna kan slipas för att avhjälpa närsynthet och översynthet, liksom astigmatism, såvida graden brytningsfel inte är alltför hög.


1. Lenson

Lenson
Betyg:9/10
Betyg: 10/10Mer info om Lenson

Efter att tre år i rad ha blivit utsedd till årets e-handlare av PriceRunner så förstår man att kundsupport och service är Lensons måtto utöver att erbjuda bra priser på sitt utbud av linser.

Lenson

2. Yourlenses

YourLenses
Betyg:9/10
Betyg: 9/10Mer info om Yourlenses

Yourlenses är en av de återförsäljare på nätet som håller lägst priser utan att för den sakens skull tumma på servicen. Genom att erbjuda en slimmad tjänst så kan man hålla nere priserna ordentligt till förmån för dig som kund.

YourLenses